IMG_2243.JPG

KEKKE BLOEMEN & VERSE KRUIDEN 

In het ritme van de seizoenen –lokaal & onbespoten

ALLES OVER MISS TUINBOON

Met bloemen & kruiden van Miss TuinBoon kies je voor kleurrijk, vitaal & voedzaam. Geteeld op de eigen Miss TuinBoonakker zonder bestrijdingsmiddelen. En met veel aandacht voor een gezonde bodem & biodiversiteit. Zo doen we dat bij Miss TuinBoon in Drenthe!

Bij Miss TuinBoon hebben we een winkel en een pluktuin aan de rand van het mooie esdorp Gees in Drenthe! Wij telen onze bloemen & kruiden in het ritme van de seizoenen. Alles onbespoten en met veel aandacht voor de bodem. Ook telen we een deel van onze vaste planten. Bijzondere soorten die je niet overal vindt. En waarmee je je eigen tuin kunt verblijden en vaak ook de bijen!

 

Je bent welkom in onze winkel voor al het moois & lekkers dat we op onze eigen akker telen. En voor heel veel mooie vaste planten. Vaak net even anders dan anders. We houden van bijzondere soorten. Of voor dat leuke kadootje of kaartje om weg te geven.  Of ga je juist voor een beleving tussen de bloemen en bijen? Dan ben je van harte welkom in onze bloemenpluktuin en pluk je je eigen boeket.

De natuur inspireert. De frisheid van tulpen in het voorjaar. Het kleurenpalet van snijbloemen & groenten in de zomer. De bessen, takken en pompoenen in de herfst. De stilte en pracht van droogbloemen in winter. Planten hebben zoveel te bieden qua kleuren, textuur en geur. En dat is elk seizoen anders. En niet geheel onbelangrijk: het opgroeien in weer en wind zorgt voor sterke bloemen met een lang vaasleven. Wij houden van deze enorme variatie en schoonheid. Wij willen je uitnodigen dit ook te ervaren.

IMG_6100.JPG

WINKEL BY MISS TUINBOON

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag zijn we open van 10.00u tot 17.00u!

0cc489d0-c314-4d41-b8fc-c52354ebbec5 2.J

PLUKTUIN BY MISS TUINBOON

 Pluk zelf je bloemen en ervaar de schoonheid op de akker & het buiten zijn!

IMG_1859.JPG

BLOEMENABONNEMENTEN BY MISS TUINBOON

Laat je verrassen en kies voor een abonnement! Voor jezelf of je bedrijf!

WORKSHOPS BY MISS TUINBOON

We starten dit jaar met nieuwe workshops! Schrijf je in via onderstaande link!

733C7803-6C13-4CCD-B051-5472BDFFE745.JPG
 
DSC_0923.JPG

GEWOON, OMDAT JE ER BLIJ VAN WORDT!

Wees welkom in de winkel en op de Miss TuinBoonakker! 

 

Kies je voor Miss TuinBoon dan kies je voor lokaal geteelde bloemen, kruiden & vaste planten. En draag je bij aan de biodiversiteit in Drenthe. Wij telen in het ritme van de seizoenen. En dat is goed voor de bodem, de bijen en de bloemen!  Bovenal willen we de prachtige plek van de Miss TuinBoonakker graag inrichten tot een plek waar het fijn toeven is. Op de akker & in de winkel. Voor mens & dier. Daarom planten we ook hagen & bomen die passen in het Drentse essenlandschap en brengen we water terug. Een plek waar ruimte is voor een praatje. Waar je bijzondere vaste planten vindt. Je van het landschap kan genieten en lekker buiten bent. Bovendien zorgt het opgroeien in weer en wind voor sterke bloemen. En een lang vaasleven. Wij houden van deze enorme variatie en schoonheid! Jij ook?

 

 

IMG_1763.JPG
 
IMG_3025.JPG
 
005-leaf.png

ZORG VOOR KRINGLOOP

002-honey.png

GOED VOOR DE BIJ

004-growth.png

KLEURRIJK

003-place.png

LOKAAL

IMG_5095.JPG
 
NIEUWS
IMG_5501.JPG
Eerste WORKSHOP succes

Zaterdag 19 maart was onze eerste workshop Realiseer je eigen pluktuin Miss M. We hadden er ontzettend mooi weer bij en de cursisten hebben veel geleerd over de bodem, verschillende soorten bloemen, hoe een pluktuin aan te leggen en te onderhouden. En natuurlijk over het zaaien zelf! Iedereen is enthousiast naar huis gegaan met een zaaitray vol plukbloemen. Dat wordt genieten van heel veel bloemen in de eigen tuin deze zomer!

PLUKTUIN open half juni

 Onze Miss TuinBoonakker heeft in 2021 oneindig veel bloemen gegeven. Voor de winkel, voor de vele plukkers, voor bruiloften, begrafenissen en onze vaste zakelijke abonnementhouders. Daar zijn we heel blij mee! Vanaf volgend jaar juni 2022 gaat de pluktuin weer open met heel veel nieuwe soorten!

 

En in april hebben we weer volop biologische tulpen & narcissen in de winkel. 

IMG_9720.JPG
 

OPENINGSTIJDEN WINKEL & PLUKTUIN

WINKEL 2022 

Donderdag 10.00u - 17.00u

Vrijdag         10.00u - 17.00u

Zaterdag     10.00u - 17.00u

 

PLUKTUIN 2022

Per 16 juni 2022

Donderdag 10.00u - 17.00u

Vrijdag         10.00u - 17.00u

Zaterdag     10.00u - 17.00u

Contact 06 44 12 25 20

Dorpsstraat 2 in Gees

Inschrijfformulier

Blijf op de hoogte

Bedankt voor de inzending!

 

©2021 door Miss TuinBoon